En mycket god rätt med kyckling som tillagas i en god dragonsås och serveras till knapriga klyftpotatisar. Var försiktig med saltet i denna rätten, buljongtärningen ger mycket sälta.
DU BEHÖVER (4 PORT):
- Potatis för 4 personer
- Flytande smör och rapsolja
- Kycklingfilé för 4 personer
- 2 dl lätt crème fraiche
- ½ dl vatten
- 2 tsk torkad dragon
- 1 tärning hönsbuljong
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär potatisen i klyftor.
- Smörj en ugnsform med flytande smör och rapsolja.
- Lägg i klyftpotatisen. Salta och peppra.
- Blanda runt så att allt blir smörigt. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.
- Skär kycklingen i bitar.
- Bryn i en stekpanna.
- Salta och peppra.
- Blanda ihop crème fraiche, vatten, dragon och buljongtärning i en bunke.
- Häll blandningen över kycklingen. Låt koka upp och småkoka i 10 minuter, tills kycklingen är klar.
- Servera kycklingen till klyftpotatisen.