Du behöver (8 port – 1 paj):
- 75 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 0,75 dl kvarg
- 2 msk vatten
- 300 g laxfilé
- 1 liten purjolök
- 100 g babyspenat
- Rivet skal av en citron
- 3 ägg
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 pkt fetaost
- 1 dl riven ost
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.
- Tillsätt kvarg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform.
- Låt vila i kyl 30 min.
- Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min.
- Skär laxen i småbitar.
- Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i stekpanna.
- Tillsätt spenat i stekpannan och fräs tills den är mjuk och glansig. Vänd ner rivet citronskal.
- Fördela lax och spenatfräs i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar. Häll det i pajskalet.
- Fördela fetaost och riven ost på pajen.
- Grädda mitt i ugnen ca 30-35 min.