Du behöver (4 port):
- 4 kycklingfiléer
- ½ lime
- ½ hönsbuljongtärning
- ½ msk vit balsamvinäger
- ½ dl vatten
- 1 röd chilifrukt
- 3 dl grädde
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1,5 tsk färsk riven ingefära
- Smör
- Salt och peppar
- Ris
Gör så här:
- Koka upp vatten till ris.
- Skölj, dela och kärna ur chilifrukten. Skala och riv ingefära. Pressa vitlök.
- Bryn kycklingen i en stekpanna, salta och peppra, och lägg över i en gryta.
- Fräs chili, ingefära och vitlök i en stekpanna och lägg över i grytan.
- Häll på grädde, vatten, vit balsamvinäger, smulad buljongtärning och pressa i limejuice. Salta och peppra.
- Låt grytan koka upp under lock, och sedan koka under lock ca 10 min tills kycklingen är klar.
- Koka ris.