En god och lättlagad gryta med sting. Servera med en klick créme fraiche och lite klippt persilja.
DU BEHÖVER (4 PORT):
- 600 g chorizo
- 500 g potatis
- 3 morötter
- 500 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 0,5 krm chili flakes
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- Rapsolja
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skala och skär potatis och morötter i bitar.
- Skär korven i bitar.
- Fräs lök, vitlök, potatis, morötter och korv i olja tillsammans med chili flakes.
- Tillsätt krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning.
- Koka upp och låt småkoka utan lock i ca 20 min.
- Servera med créme fraiche och klippt persilja.
Betyg: