Du behöver (4 port):
- 2 st fläskkorvar
- 10 st hela korn av kryddpeppar
- 2 st lagerblad
- 1 kg kålrot
- 2 morötter
- 4 potatisar
- 2 msk smör
- Salt och peppar
- Lingonsylt
Gör så här:
- Koka upp vatten till rotmos och korv i två kastruller. Lägg kryddpepparkorn och lagerblad i kastrullen till korven.
- Skala kålrot, morot och potatis och skär i mindre bitar.
- Låt rotfrukterna koka sig mjuka i en kastrull.
- När vattnet kokat upp i den andra kastrullen med kryddpepparkorn och lagerblad, ta kastrullen från plattan och lägg i korven.
- Låt korvarna ligga under lock ca 25 minuter.
- När rotfrukterna är mjuka, häll av vattnet och mosa dem. Tillsätt smör, salt och peppar.
- Skär upp korven i mindre bitar och servera till rotmoset och lingonsylt.