Det vankas helg i matamig.se’s kök och vad passar inte bättre än att låta ugnen rastas i fem hela timmar?
DU BEHÖVER (4 PORT):
- 1 kg fläskkarré
- Salt och svartpeppar
- 2 gula lökar
- 1 hel vitlök
- 1 flaska barbequesås hickory (t.ex Sweet Baby Ray’s Brown sugar and hickory)
Till servering:
- Burger buns bakade på surdeg
- Strimlad rödlök
- Tomatsalsa
- Majs
- Gräddfil
- Sallad
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Lägg köttet i en gryta med lock.
- Krydda med salt och peppar.
- Skala och skär löken i klyftor.
- Skala vitlöksklyftorna.
- Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan.
- Häll på barbequesåsen så att det täcker köttet och löken.
- Sätt på locket.
- Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 4-5 timmar.
- Dra isär köttet med två gafflar så att det blandas med såsen.
- Servera med bröd och tillbehör.
Betyg: