DU BEHÖVER (4-6 PORT):
- 800 g falukorv
- 0,5 dl senap
- 0,5 dl ketchup
- 1 gul lök
- Några skivor hushållsost
- 500 g fryst blomkål
- 7 dl makaroner
- 7 dl mjölk
- 0,5 dl vetemjöl
- Salt & Peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skär falukorven i skivor (ej rakt igenom, lämna någon centimeter i botten)
- Ös på med ketchup och senap
- Skala och skär lök i tunna skivor. Skiva ost.
- Varva allt mellan falukorvsskivorna och stek korven i en ugnsform mitt i ugnen i ca 25 minuter tills osten smält och gratinerats och fått fin färg.
- Ös ner blomkålen i en kastrull, koka upp och låt koka i 3-5 minuter
- Koka makaronerna efter anvisningarna på paketet. Häll av vattnet med durkslag
- Häll tillbaka makaronerna i kastrullen och rör ner mjölet och mjölken och koka upp under omrörning. Koka i 3 – 5 minuter. (Observerna att mjölk och mjöl bränner fast lätt så glöm inte att röra i stort sett oavbrutet).
Betyg: