DU BEHÖVER:
- 4 kycklingfiléer
- 1 paket bacon
- 2 msk smör
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 2 vitlöksklyftor
- 1 hel fetaost
- 1 msk oregano
- Salt och Peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Värm ugnen till 200 grader
- Smula ner fetaosten i småbitar i en bunke och blanda med oreganon
- Skär ett snitt i kycklingfiléerna och stoppa med cirka hälften av fetaostblandningen.
- Linda in kycklingfiléerna med bacon.
- Smält smöret i en stekpanna och stek kycklingen tills den är nästan klar, lägg över i en ugnsform. (rengör inte stekpannan)
- Pressa vitlökarna i resterande fetaostblandning. Tillsätt salt och peppar.
- Häll fetaostblandningen, grädde och cremé fraiche i stekpannan och hetta upp tills fetaosten smält.
- Häll såsen runt kycklingfiléerna i ugnsformen.
- Gratinera i ugnen ca 15 minuter
- Servera med ris