Du behöver (4 port):
- 1 gul lök
- 250 g champinjoner
- 1 msk balsamvinäger
- maizena redning
- 2 dl mjölk
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk soja
- salt och peppar
- 500 g blandfärs
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 dl vatten
- morötter
- potatis
- smör
- mjölk
Gör så här:
- Hacka lök och kvarta champinjoner (ska användas till såsen).
- Koka upp vatten till potatisen och morötterna.
- Blanda köttfärs med salt, peppar, senap och vatten. Forma till platta pannbiffar. Stek i smör ca 5 minuter på varje sida. Vänd då och då.
- Bryn lök och champinjoner i stekpanna.
- Ta stekpannan från plattan och häll över vinäger.
- Koka potatis och morötter.
- Häll över lök och champinjoner i en kastrull. Tillsätt mjölk, creme fraiche och soja och koka upp försiktigt.
- Red såsen med maizena och låt sjuda tills såsen tjocknar.
- Gör mos av den kokta potatisen och morötterna med mjölk och smör. Krydda med salt och peppar.
- Ät!
Betyg 5/5 matlådor! En kulinarisk matupplevelse utöver det vanliga, vardagslyx när det är som bäst!