Vi använde entrecote men det går bra att använda andra sorters nötkött, tänk dock på att tillagningstiden beror mycket på kvaliteten på köttet.
Du behöver (4 port):
- 500 g strimlat nötkött
- 1 gul lök
- 200 g champinjoner
- Salt och peppar
- 1 tsk paprikapulver
- 4 msk tomatpuré
- 2 tsk dijonsenap
- 2,5 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 4 port ris
Gör så här:
- Strimla köttet.
- Hacka lök och skiva champinjoner.
- Koka upp vatten till riset.
- Bryn köttet i stekpanna eller gryta.
- Stek lök och champinjoner tillsammans med köttet.
- Krydda med salt, peppar och pakrikapulver. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på grädde och kalvfonden.
- Tillaga riset.
- Låt stroganoffen koka (under lock) ca 10 min. Smaka av.
- Ät!