Detta är en av mina favoriträtter med fläskfilé. En rätt som går snabbt att laga och är en perfekt fredagsrätt.
DU BEHÖVER (4 PORT):
- ca 500 g fläskfilé
- Flytande smör och rapsolja
- Salt och svartpeppar
- 5 dl grädde
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk kycklingfond
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk kikkomansoja
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 4 port ris
- Sallad
GÖR SÅ HÄR:
- Koka upp vatten till riset.
- Skär fläskfilén i bitar. Bryn i flytande smör och rapsolja i en stekpanna.
- Salta och peppra.
- Häll riset i det kokande vattnet.
- Tillsätt grädde, balsamvinäger, fond, oregano och soja till fläskfilén.
- Låt koka ca 5 min, tills fläskfilén är klar.
- Red såsen med maizena utrört i vatten.
- Servera med ris och sallad.