Ingredienser (4 portioner):
- 4 port ris
- 4 kycklingfiléer
- Smör för stekning
- Salt och peppar
- 1/2 msk timjan
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 tomater
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en ugnssäker form.
- Lägg kycklingfiléerna i formen, salta och peppra. Vi delade filéerna i mindre bitar, men det väljer man själv.
- Blanda créme fraiche, vatten, tomatpuré, smulad buljongtärning och timjan.
- Häll blandningen över kycklingen.
- Tillaga kyckligen i ugnen i ca 35 minuter.
- Koka riset.
- Tärna tomaterna och lägg i kycklingpannan när du tagit ut den ur ugnen.
- Ät!
Betyg: 5/5 matlådor